About my Blog

 

Storytelling of verhaaltjes vertellen.

Het klinkt heel banaal als je het zo opschrijft. Oppervlakkig bekeken lijkt het bijna aan het uitsterven. Wie neemt nog tijd om rustig een verhaal te vertellen ? Is de wereld niet te snel en te visueel geworden ?  Het simpele antwoord is nee. Met enige zin voor overdrijving, veelal een essentieel deel van storytelling, durf ik zelfs zeggen dat storytelling belangrijker is dan ooit.

Ik ben ervan overtuigd dat mensen die verhalen kunnen vertellen steeds essentiëler zullen worden. Harry Potter, Coca-Cola, Lord of the Rings, Game of Thrones, Nike,… De voorbeelden van goeie storytelling zijn overal rond ons aanwezig. Er is geen enkel product die nog verkocht wordt zonder een weldoordacht verhaal. Elk groot Netflix succes begint met een verhaal waarin hoofdrolspelers iets meemaken die spanning en intrige met zich meebrengt. Of je nu een film maakt, een boek schrijft of een soort ontbijtgranen wil verkopen. De kunst van een product interessant en boeiend te maken is niks meer en niks minder dan storytelling.

Dat is wat ik hier wil doen. Losse korte verhaaltjes schrijven. Mezelf inleven. Waar de verhalen heen gaan weet ik zelf nog niet. Wie weet schrijf ik wel over een jong weeskind met een brilletje. Opgesloten in een kast onder de trap die op een dag vertrekt op een magische reis vol tovenaars en avonturen. Dan wordt het misschien een wereldwijd fenomeen.

Hey, dromen mag toch ?
Inspiratie:

Kommil Foo
Bart Peeters
De Mens
Raymond Van Het Groenewoud

 

Follow moe!
amezalex@hotmail.com
https://twitter.com/Alexsjen
https://www.facebook.com/alex.amez.1
http://instagram.com/alexsjen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s