The Big Three-O

Er is geen ontkomen meer aan. Ik heb geprobeerd om eraan te ontsnappen door opnieuw te gaan studeren maar het heeft niet kunnen helpen. Over 4 maand is het zover. Op 14 Augustus… Tram 3. The Big three-O. 3 keer 10. Minstens een derde van mijn leven voorbij.  Inderdaad beste lezer, ik ben begonnen aan mijn laatste maanden als prille twintiger. Ik ben bijna een pittige dertiger. Normaal heb ik niks met verjaardagen. Al sinds jaar en dag zorg ik ervoor dat mijn geboortedatum als bij magie verdwenen is op mijn facebookpagina. Niet dat ik een probleem heb met ouder worden. Het doet me gewoon weinig.

Maar ik word dus dertig en dat is wel de moeite waard. Dertig worden wil zeggen dat je al iets achter de rug hebt. Dat je al jouw deel van levenszorgen hebt overleefd en hoewel je nog steeds jong en kleurig bent je al wat littekens meedraagt. 30 zijn betekent ook dat je nog jong genoeg bent om een rugzak aan dromen te hebben. Je bent jong genoeg en tegelijk al ervaren genoeg om efficiënt naar een doel te kunnen werken. De pure naïviteit voorbij maar nog jong genoeg om blind te geloven.

En daarom ga ik deze verjaardag wel vieren. Deze zomer staat er een feestje gepland  en stiekem ga ik toch een beetje aftellen. Bovendien ga ik mijn Dertigste levensjaar vieren met wat blogstukjes. Want naast de zekerheid dat je ouder wordt is er ook de zekerheid dat een blog onderhouden meer werk is dan je denkt. Het is niet zomaar wat woordjes aan elkaar plakken tot je een verhaaltje hebt. Van geniaal idee tot matige blogpost is een stuk moeilijker dan je denkt. Laat staan als dat blogstuk ook nog eens leuk moet zijn.

Mijn laatste twintigerdagen zijn dan ook een perfect moment om mijn blog nieuw leven in te blazen. Waarom? Omdat deze dagen perfect leiden naar een blogonderwerp. En tot mijn vreugde kan ik dat onderwerp uitrekken tot dertig blogstukken. Jawel dertig! Ik heb met mijn oude knoken een klein vreugdedansje gedaan toen ik het besefte. “Wat is dit fantastische idee Alex?” Ik hoor het jullie allemaal in koor roepen. Wel kindjes dat fantastische idee is… dertig blogstukken over…. De dertig dingen die ik heb geleerd voor ik dertig werd. Ik ben een genie ik weet het!

Ok… Helemaal fantastisch origineel is het nu ook weer niet. En ok toegegeven het aantal dertigers met een blog die hetzelfde onderwerp hebben aangeboord zijn ontelbaar. Maar in plaats van 1 te lang opsomlijstje maak ik er dertig te lange blogstukken van. En dat verspreid over zeventien weken. Dus wiskundig klopt het ook als een bus. Zoals ik al zei: Ik ben een genie. En daarom is mijn eerste levensles die ik over mijn lezers wil laten neerdalen de volgende.

Het leven is niet eenvoudig. Daarom moet je soms een grijs gedraaid onderwerp hergebruiken vermomd als een fris idee. Bekijk het een beetje als een bijna dertiger die door te gaan studeren aan de hogeschool doet alsof hij een jonge twintiger is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s