2016 zonder voornemens maar met vuurwerk

Het is zowaar weer eens 1 januari. Er is op 1 avond weer veel geld de lucht ingeschoten of in vloeibare vorm het lichaam in gestroomd. Menige voet moet weer effe bekomen van net dat danspasje teveel. Er zijn er die hun best doen om te proberen na te gaan wat ze gisteren hebben gedaan en ongetwijfeld zijn er die hun best doen om te proberen vergeten wat er gisteren allemaal is gebeurd. Maar het hoeft niet allemaal wild te zijn. Er zijn er ook die hun avond hebben doorgebracht met hun geliefden. Glaasje wijn, hapjes, iemand die weer net te hard zijn of haar best heeft gedaan in de keuken. Iedereen viert het nieuwe en oude op zijn eigen manier.

En dan komt dat moment. Meestal na een glaasje teveel of terwijl je toch net teveel indruk wilt maken op die knappe blonde. Het maken van voornemens. De meeste mensen onder ons doen het wel. We lopen als een grote meneer of mevrouw te verkondigen dat we dit jaar wel gaan sporten. Stoppen met roken of toch maar dat business idee gaan lanceren. De persoon worden waar je altijd al van hebt gedroomd. Diep binnenin weet je dat je aan het overdrijven bent maar de sceptische blikken zorgen alleen maar voor meer beloftes en meer overtuiging. 2016 wordt jouw jaar. Geen houden aan.

We zijn ondertussen een paar weken verder. Op je spliksplinter nieuwe loopschoenen ligt nu al een dun maar zeer confronterend laagje stof. De overtuiging om gezonder te gaan leven is stil verdronken in een laag frietvet. Je business idee is ondertussen al door iemand anders gelanceerd want ah “geld maakt niet belangrijk en iets ondernemen is een te groot risico”. Met volle overtuiging kijk je in de spiegel en zeg je tegen jezelf “jij daar bent perfect zoals je bent”.

Het is me ondertussen al elk jaar overkomen. Overal en aan iedereen laten weten wat ik van plan was. Een grote mond gaan opzetten. Want hoe luider ik roep hoe meer ik mezelf zou verplichten om door te zetten met mijn voornemens. Toch?

Helaas. Ik heb zelden mijn voornemens kunnen doortrekken. Daarom heb ik het dit jaar anders aangepakt. 31 december was een dag zoals alle andere voor mij. Rond half 12 in mijn bed. Bloednuchter en met de wekker op half 7 ’s ochtends. Effe wakker toen er wat vuurwerk in de lucht werd geschoten en opnieuw toen mijn kotgenote een poging deed om wat popcorn te maken.

Ik hoor het jullie al denken.  “ Geen feestje op oudejaar? Voor 12u in bed en niet eens vuurwerk gezien? Wat een saaie mens is me dat.” Misschien hebben jullie wel gelijk en ben ik een saaie persoon. Maar 1 Januari zit er bijna op en jullie zijn nu aan het bekomen van het fantastisch feestje. Ik heb ondertussen een groot deel van mijn examen frans geleerd, gaan lopen en een examenopdracht gemaakt. Dat is wat ik noem vuurwerk op 1 januari. Het is een kwestie van keuzes maken. Jullie hebben meer plezier gehad in de laatste 24u maar 2016 wordt wel mijn jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s