Zij had gekozen

Ergens in een typische kroeg zijn een typische groep studenten een typische hoeveelheid bier achterover aan het slaan. Klinken en drinken. Dansen en ondertussen de liefde van hun leven van die dag proberen te versieren. Kerels die als zelfverklaarde adonissen met een simpele knipoog en heupbeweging de dames doen roepen van plezier. Die vrouwen die dan proberen hun zatte prins te vinden. Karakter proberen in te schatten door te testen hoe grappig en charmant iemand kan zijn met een stuk in hun voeten.

Zelf zit hij aan een tafeltje in de hoek. “Ah” zegt zijn tafelgenote. “kijk eens naar die bende idioten. Hoe kun je nu op zo’n manier een partner vinden. De meeste hebben al moeite met het vinden van het urinoir. Laat staan dat ze een vrouw kunnen bevredigen op deze manier” Hij lacht. Dat is wat hij zo mooi vindt aan haar. Rechtuit en met humor. “We  zitten hier perfect “. Hij vroeg zichzelf nog af wat ze bedoelde maar haar glimlach liet de vraag wegsmelten.
Zij had het tafeltje gekozen.

Hij is nooit een Don Juan geweest. Met verbazing kijkt hij al zijn hele leven naar de macho’s die zonder scrupules vrouwen versieren. Echt jaloers is hij nooit geweest. Hij wist dat er een dag zou komen waar zijn geduld zou beloond worden. De vrouw van je leven zoek je met geduld en eerlijkheid. Niet door zoals een losgeslagen stier richting de eerste de beste kortgerokte benen te vliegen. “Ah met een lekker drankje kom je al ver” ze knipoogt naar hem.
Zij had beide drankjes gekozen.

Bevend op zijn benen had hij gevraagd of ze iets met hem wou gaan drinken. Uren aan een stuk zou hij zitten gapen op zijn facebookchat. Zien hoe ze online kwam en na een paar minuten weg was zonder reactie. Meteen panikeren als hij zag dat een gemeenschappelijke single vriend net op dezelfde momenten online kwam. Ervan overtuigd zijn dat ze een relatie heeft met hem. Tranen wenen in de douche tot de douche bijna overliep. De tweede fles wijn was ongeveer halvewege toen hij een berichtje terug kreeg. Veronschuldigend voor de late reactie. Wanneer hij vrij was? “ah kies maar ik heb geen plannen deze week”.
Zij koos de datum.

In een soort kordate ruk trok ze hem mee de dansvloer op. Dansen met een knappe vrouw. Iedereen zou er een fortuin voor geven maar voor hem is het de hel. Ergens had hij gelezen dat vrouwen dansen zien als een soort van voorspel. Mannen die in staat zijn zich elegant te bewegen over een dansvloer zouden op beiden oren kunnen slapen. Ze vroeg of hij kon tango dansen. Nog voor hij wist wat er gebeurde hoorde hij zichzelf zeggen “jup ik heb ooit lessen gevolgd”. Hij meende een licht opgewonden blik te zien in haar ogen.
Zij koos de dansstijl.

Ze zeggen soms dat de scherpste woorden uitgesproken wordt door de  zachtste stemmen. Ze gaf hem een dikke knuffel, een kus op de wang en zei met een zachte stem “ Vind je het erg ? Je bent een schat”. Met tranen in de ogen zag hij hoe ze met een kerel naar buiten wandelde. 1 van die gekken die al de hele avond staat te dansen. Het was die kerel die op facebook altijd op hetzelfde moment online kwam. Op zijn facebook stond dat hij hier vandaag aanwezig zou zijn.
Zij had de kroeg gekozen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s